Skvělý a populární salát Cesar

Ingredience: Římský salát, kuřecí prsa, slanina, parmezán, bílé pečivo (bageta) , dijonská a hrubá hořčice, žloutek, ančovičky, citron, olovový olej, sůl a pepř.

Postup:

Salát  roztrháme na středně velké kousky, vypereme v proudu studené a dáme přikryté chladit do lednice.

Do žloutků  vmícháme metličkou dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky.

Za neustálého míchání přilijeme olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán.

Menší bílou bagetu nakrájíme na kostičky.

Mezitím rozehřeje olej na pánvi a přidáme trochu česneku. Nakrájené krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.

Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili. Pokud zrovna nedržíte dietu, můžete k salátu osmažit i kousek slaniny.

Do vychlazeného salátu  vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.

Rada na závěr:Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.

 

 

Ingredience: Římský salát, kuřecí prsa, slanina, parmezán, bílé pečivo (bageta) , dijonská a hrubá hořčice, žloutek, ančovičky, citron, olovový olej, sůl a pepř.

 

ZAJÍMAVOSTI NA KONEC

Salát Caesar patří mezi jeden ze 100 nejslavnějších receptů světa

Caesar vznikl v Mexiku v městě Tijuana

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *