Jarní pochoutka

Velikonoční lahůdka

Nejvýznamnější křesťanský svátek, oslavy probuzení přírody, jara, naděje i lásky, to všechno symbolizují Velikonoce. Kromě toho, že každoročně ožívá mystérium znovuzrozeného života, přinášejí také spoustu výborného jídla. Pečou se mazance a beránci, plní a zpracovávají se vajíčka na x způsobů, a hlavně se dělá nádivka.

Druhů příprav na velikonoční nádivku existuje nespočet. Někdo ji peče samostatně, jiný zase jako nádivku kuřete. Ať už si zvolíte způsob jakýkoliv, vždycky se po ní jen zapráší.

Přinášíme jednu z možností, jak tuto dobrotu připravit.

Velikonoční nádivka

Ingredience:

300 g vařeného uzeného bůčku

8 rohlíků

6 vajec

200 ml mléka

Sůl, pepř

Špetku muškátového oříšku

Hrst mladých kopřiv

Hrst rukoly

1 lžíce nasekané petrželky a pažitky

1 lžíce másla

3 lžíce oleje

Postup:

Pečivo nakrájejte na malé kousky a zalejte ho mlékem s rozšlehanými žloutky. Uzené maso nakrájejte na kostičky a opečte na oleji dozlatova. Přidejte nasekané bylinky, rukolu a kopřivy. Bylinkovou směs s uzeným masem vmíchejte k namočenému pečivu, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Zapékací mísu vymažte máslem a nalejte do ní nádivku. Pečte ji asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Bon appétit !

velikonoční nadivka

Zdroj foto: Google

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *