Lehký zákusek

Panna cotta s čerstvým ovocem

Letní dezertík, který k nám dorazil ze slunné Itálie, se stane Vaším oblíbencem v tomto horkém období. Jeho příprava je rychlá a nenáročná, posuďte sami.

SUROVINY (pro 4 osoby)

  • 2 lžičky želatiny
  • 500 ml čerstvé 33% smetany
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • čerstvé ovoce  (jahody, maliny, borůvky, jahůdky, dle chuti)

PŘÍPRAVA

  1. Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina nabobtnala.
  2. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte cukr, vanilková semínka i rozkrojený lusk a zahřívejte na středním plamenu. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.
  3. Z hrnce vyndejte lusk a směs vlijte do formiček (skleničky, hrnečky). Dejte na 4–6 hodin do ledničky, aby panna cotta zatuhla.
  4. Vyndejte z lednice a podávejte s čerstvým ovocem.

Všechny ingredience seženete v sitích obchodů Tesco.

Buon appetito

Zdroj foto: Google.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *