Rychlý oběd

Gnocchi s uzeným lososem

V tomto období většina z nás raději sáhne po nějakém lehčím jídlu. Velice oblíbenou se stala italská gastronomie, která je proslulá čerstvými surovinami a rozmanitostí chutí.

Zde jeden z receptů na italskou pochoutku

Gnocchi s uzeným lososem a cuketami

Suroviny

  • 2 balení gnocchi (2 x 500 g)
  • 200 g cukety
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 200 g uzeného lososa
  • 125 g másla

Návod

  1. V osolené vodě uvaříme pastu.
  2. Cuketu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a na pánvi na olivovém oleji je orestujeme. Česnek nesmí zhnědnout, byl by pak hořký.
  3. Do pánve přidáme uvařené gnocchi a lehce je podlijeme vodou, ve které se předtím vařily.
  4. Přidáme nakrájeného lososa pro zvýraznění chuti i trochu másla. Na pánvi vše proházíme a podáváme.

Pokrm můžete ozdobit bazalkou.

 

Uzený losos

Zdroj foto: Google.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *